Sarah Josis

Kleren

Brussel


Maker Next Door presenteert graag Sarah Josis, een trendy en unieke ontwerper.

INTERVIEW MAKER NEXT DOOR

MND : Sarah, zou je jezelf in een paar woorden willen introduceren ?

SJ : Mijn naam is Sarah Josis, een Belgische modeontwerper. Ik studeerde aan Atelier Lannaux in Brussel, een school voor mode en modelbouw. Ik volgde ook lessen aan de ULB in communicatie en journalistiek. Ik kreeg de kans om verschillende post-master stages te doen, zoals Burberry in Londen, ESMODE in Parijs, bij JOSEPH waar ik toen verloofd was en bij Cerruti in Parijs.

MND : U opende een co-werkruimte, wat gaf u dat idee ?

SJ : Ik heb eigenlijk Studio 53 geopend, het is een ruimte van delen en creëren. Mijn metgezel en ik hebben een gemeenschappelijke passie die kunst is, waaruit het idee ontstond om deze studio te openen. Dit is waar ik dacht aan het lanceren van mijn eerste collectie.

MND : Waar vind je je inspiratie voor je creaties ?

SJ : Ik hield er altijd van om de essentiële (om te kleden) te koppelen aan de neiging en vooral aan de kwaliteit.
Ik ben dol op reizen, tijdens mijn reizen ben ik geïnspireerd door kleuren en stoffen, soms gebruik ik ze voor mijn creaties.

MND : Wat vind je leuk als onderwerpen ?

SJ : Ik ben voor katoen, zijde, wol, viscose en cachemere. Wat belangrijk is, is het hebben van kwaliteitsproducten, natuurlijke en Belgische materialen.

AANWIJNZING MAKER NEXT DOOR

Sarah is een getalenteerde en ambitieuze stylist, met verschillende stages in grote modehuizen. Ze opende Studio 53 die een warme en zorgzame plek is, veel kunstenaars hebben er al kunnen werken, zoals fotograaf Gaetan Chekaiban, grafische ontwerpers, schilders  of zelfs mensen van het evenement. In de studio kon hij zijn carriere starten. Sarah houdt van België, het is hier dat ze al deze stukken maakt met behulp van nobele materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *