Anaïs Chapel

Juwelen

Brabant Wallon

Maker Next Door introduceert met genoegen Anaïs Chapel, een schepper van smaak en vakmanschap.

INTERVIEW MAKER NEXT DOOR

MND : Kunt u zich in een paar woorden voorstellen ?

AC : Mijn naam is Anaïs, ik kom uit Waals-Brabant. Ik definieer mezelf als een creatief en nieuwsgierig persoon. Ik studeerde interieurarchitectuur aan Saint Luc ESA waar ik mijn gevoeligheid voor kleuren en materialen kon ontwikkelen. Het is ook van jongs af aan en in mijn gezinssfeer waarin ik ben opgegroeid, dat ik gepassioneerd ben geweest door mooie dingen en zorgvuldig werk. Ik kom inderdaad uit een familie van kunstenaars. Mijn moeder is schilder, mijn grootmoeder was styliste en mijn overgrootvader werkte in de gesso.

MND : Kunt u uw achtergrond toelichten ?

AC : Na mijn studies in Saint Luc en tien jaar als binnenhuisarchitect wilde ik even pauzeren om me te wijden aan het ambachtelijk maken van sieraden. Als kind maakte en verkocht ik al parelkettingen met mijn zus. Het is een terugkeer naar de wortels die ik sinds november 2017 herontdek en waarin ik me volledig ontwikkel.

In Saint-Luc werkte ik al aan het concept van recycling in design. Ik wilde zin geven aan mijn creaties door gebruik te maken van gerecycled leer. Bovendien hebben ze zoveel mooie verhalen te vertellen.

MND : Wat heeft ervoor gezorgd dat u wilt beginnen met het maken ?

AC : Sinds mijn jeugd ben ik ondergedompeld in een artistieke omgeving, dankzij mijn familiale omgeving. Creëren is voor mij mijn manier van werken, mijn drijfveer om vooruit te komen in het leven, anders lijkt het leven erg saai.

MND : Waar komen de grondstoffen vandaan ?

AC : Het leer dat ik recycleer is afkomstig van tweedehands kledingwinkels, vlooienmarkten,….. ze kunnen uit een stuk van een luxe tas komen, zoals een motorrijdersjack. De sieraden die ik maak zijn dan ook uniek. Ik werk ook in goud en zilver om juwelen van hoge kwaliteit te verkrijgen.

AANWIJNZING MAKER NEXT DOOR

Sinds november 2017 heeft Anaïs zijn atelier ontwikkeld en is het merk Inépéparables ontstaan. De onafscheidelijke term is gebaseerd op het feit dat vogels van dit geslacht over het algemeen in zeer nauwe paren blijven. Bijvoorbeeld, volgens de overtuigingen, als een van de vogels sterft, laat de ander zich sterven.

U kunt de creaties van Anaïs ontdekken in verschillende boetieks in Waals-Brabant, Namen, Brussel en La Louvière.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *